‹ Bekijk alle inspiratie blog berichten

Het Ontmoetingsbankje: een plek voor verbinding

In ons dagelijks leven, waarin eenzaamheid veel mensen raakt, is het belangrijk om momenten van verbinding te creëren. Het Ontmoetingsbankje op Herdenkingspark Westgaarde is speciaal ontworpen om mensen dichter bij elkaar te brengen. Het biedt een laagdrempelige plek voor een goed gesprek, een luisterend oor of gewoon wat gezelschap.

Een bijzondere samenwerking

Op donderdag 26 september 2024, tijdens de Week tegen Eenzaamheid, is het Ontmoetingsbankje op Herdenkingspark Westgaarde officieel geopend. Deze bijzondere samenwerking tussen Vereniging Humanitas en PC Uitvaart heeft geleid tot een plek waar bezoekers elkaar kunnen ontmoeten en met elkaar kunnen verbinden.

Wat dit bankje extra bijzonder maakt, is dat het volledig is vervaardigd uit resthout van Herdenkingspark Westgaarde. Het is niet alleen duurzaam, maar symboliseert ook de verbondenheid met de natuur en de omgeving.

“Het Ontmoetingsbankje is een plek waar je even tot jezelf kunt komen, maar ook een plek waar je met elkaar in gesprek kunt gaan en ervaringen kunt delen. Er komt een messing plaatje op het bankje met een QR­-code. Deze verwijst naar de totstandkoming van het bankje en de activiteiten eromheen. Ik ben trots op dit verbindende initiatief!” – Eva Brouwer, manager Herdenkingspark Westgaarde

Kom langs, neem plaats en ervaar hoe waardevol een spontaan gesprek kan zijn. Het Ontmoetingsbankje vindt u op Herdenkingspark Westgaarde, bij de vijver, naast het standbeeld van Charlotte.

BuurtBankjes

Bij PC Uitvaart hechten we veel waarde aan sociale participatie, één van onze drie strategische pijlers. We geloven dat het belangrijk is dat mensen zich gesteund en begrepen voelen. Daarom zijn we tijdens de Week tegen Eenzaamheid óók een samenwerking aangegaan met Stichting De Buurt. Tijdens deze week hebben PC Uitvaart en stichting de Buurt 31 BuurtBankjes geopend in verschillende buurten in Noord-Holland. Deze bankjes bieden buurtbewoners de mogelijkheid om samen te komen.

“Het zijn vaak de kleine ontmoetingen die een groot verschil maken. Hier vinden mensen niet alleen elkaar, maar ook waardevolle momenten om samen te delen, hartelijk te lachen en elkaar te steunen.” – Eveline de Koning, PC Uitvaart

Met deze initiatieven hopen we eenzaamheid te verminderen, de sociale verbinding te versterken en mensen de gelegenheid te bieden om met hun buren en onbekenden in contact te komen.